Alle ins en outs van antistolling

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor .
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten

Antistolling is een moeilijk onderwerp. Het is belangrijk dat je er voldoende vanaf weet omdat je in je werk als apothekersassistent regelmatig te maken hebt met de uitgifte van antistollingsmedicatie. Na het volgen van deze cursus heb je een beter begrip  van het stollingsproces en van de toepassing en het gebruik van antistollingsmiddelen in de eerste en tweede lijn.

Antistollingsmiddelen worden in de praktijk veelvuldig gebruikt voor zeer uiteenlopende indicaties. Een antistollingsmiddel kan als monotherapie worden gegeven, maar ook in combinatie met andere antistollingsmiddelen. Er komen veel verschillende combinaties van antistollingsmiddelen voor. Het is vaak lastig om in te schatten of een bepaalde combinatie van antistollingsmiddelen nu wel of niet zinvol is.

Deze cursus gaat in op het antistollingsbeleid bij veelvoorkomende aandoeningen in de eerste en tweede lijn. Ook de zin én onzin van veelvoorkomende combinaties van antistollingsmiddelen worden besproken.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om in een baliegesprek adviezen en voorlichting te geven aan patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken. Daarnaast kun je tijdens het aanschrijven van recepten mogelijke problemen met betrekking tot antistolling signaleren.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus begrijp je in grote lijnen het stollingsproces en ben je in staat om tijdens een baliegesprek goede adviezen en voorlichting te geven aan patiënten die antistollingsgeneesmiddelen gebruiken. Ook kun je mogelijke problemen met betrekking tot antistolling beter signaleren tijdens het aanschrijven van recepten.

Docent

  • Chiel Ebbelaar MSc

    C.F. (Chiel) Ebbelaar is apotheker en docent aan de Universiteit Utrecht voor de afdeling Farmaco-epidemiologie & Klinische Farmacologie van het departement Farmaceutische Wetenschappen.

    Hij houdt zich voornamelijk bezig met onderwijs op het gebied van medicatiereview. Daarnaast studeert hij momenteel SUMMA, de verkorte geneeskunde-opleiding in combinatie met klinisch onderzoek. Hij combineert dit met het geven van post-academisch onderwijs, onder andere voor PAOFarmacie, waar hij program director is van de BIG-6-farmacotherapiecyclus.

  • Jelmer Talsma MSc

    J. (Jelmer) Talsma is arts-onderzoeker en ondernemer, met een hart voor educatie. Hij heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling van onderwijsmodules, onder andere voor CME-Online en PAO-Farmacie. Tijdens en na afronding van zijn studie in de biomedische wetenschappen en gedrag- en neurowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en zijn opleiding tot arts-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, is zijn passie voor onderwijs verder tot bloei gekomen.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor .
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten