Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over CME-Online. Wanneer uw vraag er niet bij staat, bel ons dan op 030-26 44 100, we helpen u graag. Of mail ons via het contactformulier.

Algemeen

Wanneer u niet kunt inloggen kunt u op het inlogscherm klikken op de link "Wachtwoord vergeten". Na het invoeren van uw e-mailadres ontvang u een e-mail met instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken.

U kunt uw gegevens inzien door in te loggen op CME-Online en rechtsboven onder "Mijn account" te kiezen voor "Mijn gegevens". Hier ziet u de gegevens die bij ons bekend zijn. Om in te kunnen loggen wordt uw e-mailadres gebruikt.  Het is daarom belangrijk dat u hiervoor een privéadres gebruikt en geen e-mailadres van de apotheek waar u werkt.

Cursussen worden getoond wanneer u of de apotheek een geldig abonnement heeft op CME-Online. Wanneer de apotheek een abonnement heeft en u ziet geen cursussen, vraag dan aan de apotheker of deze u wil uitnodigen om nascholing via CME-Online te volgen. Wanneer de apotheker u toevoegt ontvangt u een e-mail met instructies.

Van alle afgeronde cursussen worden uw behaalde certificaten bewaard. U kunt deze inzien door in te loggen op CME-Online en rechtsboven onder "Mijn account" te kiezen voor "Mijn certificaten".

Daar ziet u een overzicht van alle cursussen die u succesvol heeft afgerond met het daarbij behorende certificaat.

Abonnementen

Om u te abonneren op CME-Online klikt u in het menu op ‘abonneren’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het getoonde formulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Bel ons op 030- 26 44 100, we helpen u graag.

Wanneer u op werkdagen voor 17.00 uur uw getekende inschrijving stuurt, mailt of faxt wordt uw abonnement nog diezelfde dag geactiveerd. Nog sneller beginnen? Bel ons gerust op kantoortijden op 030-26 44 100, we helpen u graag!

Een abonnement voor de apothekersassistent kost € 395,- per jaar. Met dit abonnement kunt u 30 accreditatiepunten per jaar behalen. Het is ook mogelijk de nascholing voor het hele assistenten-team te regelen: met het apothekersassistenten-team pakket kunnen op een locatie 20 assistenten nascholen via een abonnement voor €995,-. Daarnaast kunt u de nascholing voor de apotheek combineren met het Apotheek Combipakket. Met dit abonnement kunnen op een locatie zowel de apotheker en 20 apothekersassistenten nascholen voor € 1.694,-.

Opzeggen kan, met inachtneming van de opzegtermijn, per mail naar: info@cme-online.nl. De opzegtermijn is tenminste een maand voor afloop van uw abonnementsjaar. Graag onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een bevestiging.

U kunt ook opzeggen door via de website uw gegevens door te geven.

Accreditatie

De cursussen binnen dit pakket zijn geaccrediteerd door KABIZ. Dit betekent dat de cursussen geaccrediteerd zijn voor alle apothekersassistenten, werkzaam in zowel de openbare apotheek als het ziekenhuis.

Ja, indien uw KABIZ (of KAOF) nummer bij ons bekend is. Bij een individueel abonnement geeft u uw KABIZ (of KAOF)  nummer direct op bij het afsluiten van een abonnement. Bij een team-abonnement voert u het KABIZ (of KAOF) nummer in op de 'mijn gegevens' pagina (nadat uw bent ingelogd).

De behaalde punten worden 1x per dag ('s nachts) doorgeven. Vult u uw nummer voor de eerste keer in, dan proberen we alle gemaakte cursussen met terugwerkende kracht door te geven.

Ja, de cursussen binnen dit pakket zijn geaccrediteerd door KABIZ. Dit betekent dat de cursussen geaccrediteerd zijn voor alle apothekersassistenten, werkzaam in zowel de openbare apotheek als het ziekenhuis.

Cursussen

De cursussen van CME-Online voor apothekersassistenten zijn ontwikkeld voor apothekersassistenten in de openbare apotheek en assistenten in de apotheekhoudende huisartspraktijk. Als functiegroep is geadviseerd functiegroep 6 en 7 (apothekersassistent en alle varianten).

De studielast van een cursus is gemiddeld twee uur. Er zijn echter ook cursussen die een studielast van één of drie uur hebben. Het aantal punten dat u voor een cursus krijgt staat gelijk aan het aantal studiebelastinguren.

Als u voor de kennistoets van de cursus een te lage score haalt, kunt u de cursus opnieuw maken.

Als apothekersassistent heeft u het recht om tijdens een abonnementsjaar 30 punten te behalen. Dit komt neer op ongeveer 15 cursussen. Na het behalen van deze 30 punten blijft uiteraard al het cursusmateriaal beschikbaar als naslagwerk.

Al onze cursussen worden voor een bepaalde periode geaccrediteerd en zijn dus up to date. Mochten er tóch essentiële wijzigingen zijn in deze periode, dan zal dit uiteraard in de cursus worden verwerkt.

Wanneer u een cursus met een voldoende heeft afgerond, verschijnt er een certificaat in beeld. Hierop staan uw gegevens vermeld en de datum waarop u de cursus heeft behaald. U kunt dit certificaat ook uitprinten.

Het CME-Online cursuspakket bevat ruim voldoende cursussen (± 50) om elk jaar opnieuw uw benodigde punten te behalen. Elk jaar vernieuwen wij tenminste 10 cursussen.

Over het algemeen worden cursussen geaccrediteerd voor een periode van 3 jaar. Wanneer de accreditatietermijn van een cursus zal gaan verlopen, wordt dit bij de openstaande cursussen weergegeven.

Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor u beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).
Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video ziet u dat in het grijs ‘HD’ staat. Als u hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kunt u de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is uw computer niet in staat HD af te spelen. U kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

Heeft u problemen met het afspelen van de video’s in de cursus. Hieronder staan de meest gebruikte oplossingen:

Werkt de video niet op uw PC? Controleer of ze wel afspelen op een andere computer, smartphone of tablet. Als dit het geval is dan ligt het aan uw computer of netwerk.
Ziet u geen video? Misschien is in uw bedrijfsnetwerk het afspelen van video’s (Vimeo of Youtube) geblokkeerd. Neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder.
Haperende video? Gebruik het tandwieltje, rechtsonder in het scherm van de video, om de download-snelheid aan te passen.
Ziet u een zwart scherm met een melding? De video’s worden regelmatig door ons gecheckt. Toch kan het zijn dat de video heel recentelijk door Youtube is verplaatst of verwijderd.

Demonstratie

Onze specialist op uw vakgebied komt graag bij u langs voor een demonstratie. Bel om een afspraak te maken met 030-26 44 100.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00

Partners