E-learning Omgaan met hartfalen

Hoe vaak gaan we er niet vanuit dat het leven blijft zoals het nu is? Wie had in januari gedacht dat we dit jaar in grote getalen vakantie in Nederland vieren vanwege een dan nog onbekend virus? Een ingrijpende gebeurtenis zoals hartfalen kan deze vanzelfsprekendheid in één keer heel wat minder vanzelfsprekend maken.

omgaan met hartfalen

Tocht langs een gapende afgrond

Voor zorgvragers met een chronische ziekte kan het leven voelen als een barre tocht met gapende afgronden. Door de chronische ziekte is het leven in 1 klap onvoorspelbaar geworden. Denk aan een zorgvrager met hartfalen en zijn familie.

Leven na hartfalen

Van het ene op het andere moment is de zorgvrager patiënt geworden. Hij heeft het hartfalen overleefd, maar moet nu leven met de consequenties van zijn ziekte. Daar komen allerlei onzekerheden en vragen bij die nadien door het hoofd rond kunnen blijven spoken. Waardoor werd het hartfalen veroorzaakt? Heeft hij kans op nog een hartaanval? Hoe loopt dat af?

Bewegingsangst na hartfalen

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de zorgvragers met hartfalen bewegingsangst ontwikkelt. Ze zijn bang om door beweging opnieuw hartfalen te krijgen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Jan Tielkemeijer. Hij vertelt over zijn ervaring met bewegingsangst en wat voor impact het heeft gehad op zijn leven.

Omgaan met zorgvragers

In de ouderenzorg kom je met regelmaat een zorgvrager tegen die last heeft van hartfalen en de consequenties daarvan ondervindt. Het is dan goed om allereerst te begrijpen wat het precies is. Wat houdt het in? Wat zijn de gevolgen? Welke behandeling krijgen zorgvragers? Het zijn enkele vragen die uiteindelijk antwoord geven op de belangrijkste vraag voor jou: hoe kun jij als zorgprofessional op een goede manier omgaan met zorgvragers met hartfalen?

Onze e-learning Omgaan met hartfalen is er voor niveau 2 en voor niveau 3/4

In de versie voor niveau 2 behandelen we hoe vaak het voorkomt, wat de belangrijkste symptomen zijn en wat je concreet rond bepaalde taken beter wel en beter niet kunt doen.

In de versie voor niveau 3/4 behandelen we hoe vaak het voorkomt, wat de belangrijkste symptomen zijn en wat je concreet rond bepaalde taken beter wel en beter niet kunt doen. Daarnaast komen anatomie & fysiologie en behandeling aan de orde. Met ook hier concrete tips hoe in bepaalde situaties te handelen.

Deel deze blog
dreamstime_l_118174477
Ergonomisch werken in de zorg: een must voor zorgverleners
Het ziekteverzuim in de zorg is hoog. Oorzaken zijn onder andere het verplaatsen en ondersteunen van...
Lees meer
Zorghulp tarieven CME-Online
Alles over niveau 6
In deze blog gaan we in op niveau 6 - de verpleegkundige. Hoe word je dit en wat betekent het eigenlijk?...
Lees meer
Zorgprofessional hanteert vier domeinen in de zorg
De vier domeinen in de zorg
In deze blog gaan we in op de vier domeinen in de zorg: hoe krijg je een compleet beeld van iemands situatie,...
Lees meer

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs

dreamstime_l_118174477
Lees blog
Zorghulp tarieven CME-Online
Lees blog
Zorgprofessional hanteert vier domeinen in de zorg
Lees blog
Stel een vraag aan onze servicedesk

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend advies?
We helpen je graag en staan iedere werkdag voor je klaar!

Stel een vraag aan onze servicedesk

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend advies?
We helpen je graag en staan iedere werkdag voor je klaar!