Cursusinformatie

Medicatiebeoordeling in de praktijk

Informatie: 

In deze cursus leert de apotheker het uitvoeren van medicatiebeoordelingen bij een aantal oefen-/proefpatiënten. Het oefenen van de medicatiebeoordeling draagt bij aan meer inhoudelijke kennis en een betere kwaliteit van het doen van medicatiebeoordelingen. De apotheker leert hierdoor sneller een overzicht te krijgen van de medicatie en indicaties.

Het belangrijkste doel van deze cursus is om de cursist te laten oefenen met de farmacothera-peutische analyse, stap 2 van de STRIP.

N.B.: In deze cursus baseren we ons voor de papieren casussen op NHG-Standaarden. Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor afwijken of voor andere standaarden. Een van de belangrijkste punten van medicatiebeoordeling is af te stemmen met drie partijen: de apotheker, de huisarts en de patiënt.

De cursus is geredigeerd naar het niveau van de farmaceutisch consulent door M. Vermeulen, farmaceutisch consulent.

Preview video: 

 

31 juli 2020
Leerdoelen: 

Na afloop van deze cursus:

  • kunt u sneller een farmacotherapeutische analyse uitvoeren
  • kunt u de START/STOPP-criteria gebruiken in de praktijk
Auteur: 

M. Marinka van Dalfsen-Slingerland MSc

Marinka van Dalfsen-Slingerland MSc, apotheker, Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Marinka schrijft onder andere e-learnings en geeft cursussen. Daarnaast werkt zij aan objectieve informatie over nieuwe geneesmiddelen, waaronder middelen voor diabetes mellitus type 2 en astma.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00