Cursusinformatie

Communicatieknelpunten bij medicatiebeoordeling

Informatie: 

Medicatiebeoordeling vereist een goede afstemming met de patiënt, diens mantelzorgers en de voorschrijver(s).

In deze weblecture Communicatieknelpunten bij medicatiebeoordeling presenteert docent drs. Menno van Woerkom aan de hand van een powerpointpresentatie de leerstof. Per knelpunt gaan we in op de relevante theorie en praktijk. D.m.v. filmpjes met rollenspellen ziet u duidelijke voorbeelden van knelpunten en goede voorbeelden in de communicatie.

De docent, drs. M.H.G.A. (Menno) van Woerkom is communicatietrainer en internationaal adviseur bij het Instituut voor verantwoord medicijngebruik. Hij traint apothekers, apotheekhoudende huisartsen en praktijkondersteuners op het gebied van medicatiebeoordeling, communicatie en samenwerking.

Acteur in de rollenspelfilmpjes is Gaston Bannier. De apothekers in de rollenspellen zijn Jet Zonderhuis en Didem Altug.

De cursus is geredigeerd naar het niveau van de farmaceutisch consulent door M. Vermeulen, farmaceutisch consulent.

Preview video: 

31 juli 2020
Leerdoelen: 

Na afloop van de cursus:

  • kunt u valkuilen in de communicatie in de praktijk van medicatiebeoordeling benoemen, en weet u hoe u die kunt voorkomen
  • kunt u de communicatieve aspecten van medicatiebeoordeling in uw dagelijkse praktijk uitvoeren
Auteur: 

drs. M. H.G.A. van Woerkom

Drs. M.H.G.A. (Menno) van Woerkom is communicatietrainer en internationaal adviseur bij het Instituut voor verantwoord medicijngebruik. Hij traint apothekers, apotheekhoudende huisartsen en praktijkondersteuners op het gebied van medicatiebeoordeling, communicatie en samenwerking.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00