Motorisch leren in de sportcontext

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fysiotherapeuten.
 • Ruim 85 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Op ieder device

Tijdens deze cursus zal op interactieve wijze het thema motorisch leren binnen de sportcontext behandeld worden. Aan de hand van klinische vraagstukken zal de aandacht uitgaan van een fundamentele benadering achter dit thema naar de integratie in het biopsychosociaal redeneren, met uiteindelijk de vertaling naar een toepassingsniveau in de eigen klinische setting.

In deze cursus gaan twee docenten en een masterstudent met elkaar het gesprek aan over motorisch leren waarbij ieder zijn/haar visie en praktische tips zal delen.

Preview

Leerdoelen

Na afloop­ van deze cursus:

 • Heb je inzicht in de theorieën en modellen die ten grondslag liggen aan het fundament van motorisch leren
 • Kun je aan de hand van een klinisch vraagstuk analyseren en redeneren middels deze fundamentele kaders
 • Kun je een interventiestrategie voor motorisch leren ontwerpen en onderbouwen
 • Heb je voldoende kennis over de principes van motorisch leren om in de eigen klinische setting de vaardigheden te kunnen gaan ontwikkelen

Docent

 • Rik Geus

  Rik Geus is kerndocent bij de Master Sportfysiotherapie Hogeschool Utrecht. Daarnaast is Rik als Sportfysiotherapeut werkzaam in zijn eigen eerstelijnspraktijk in Haarlem. Rik zijn focus en expertise liggen op de eindrevalidatie (Return To Play) van sporters met een gezondheidsprobleem van de onderste extremiteit. Rik combineert evidence-based zorg met veel creativiteit waarbij de uniciteit van bewegen centraal staat. Hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van topsporters en is gefascineerd door het oneindige oplossingsvermogen van het menselijk lichaam. “Als we als sportfysiotherapeut onze cliënt op de juiste manier prikkelen en uitdagen om bepaalde complexe beweegproblemen op te lossen kunnen we de optimale situatie creëren waarbij het lichaam het snelste en beste herstelt”.

 • Emma Schreuder

  Emma Schreuder is derdejaars masterstudent sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Naast haar studie is zij werkzaam in een eerstelijnspraktijk in Amsterdam. Aldaar houdt zij zich voornamelijk bezig met de sportrevalidatie en zorgt zij voor de implementatie, van de vergaarde kennis, in de praktijk. 

  Ieder mens is uniek, waardoor Emma elke dag voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Emma haar doel is om door middel van goede samenwerkingen en patiëntgericht werken, de persoonlijk gestelde return to sport- doelstellingen te behalen.

 • Stefan Janssen

  Stefan Janssen is hoofd van de masteropleiding Sportfysiotherapie Hogeschool Utrecht. Samen met een team van hoogopgeleide docenten en andere afdelingen van het Instituut voor Bewegingsstudies werkt hij met veel passie aan het continue verbeteren van een onderwijsprogramma waarbij de sportfysiotherapeutische beroepspraktijk, de wetenschap en actuele ontwikkelingen vanuit de maatschappij samengebracht worden.

  Stefan is gefascineerd door het zelfregulerende vermogen van de mens en heeft in de loop der jaren een eigen visie ontwikkeld op de toepassing van sportfysiotherapeutische interventies. “Het aanspreken van het zelfregulerende vermogen in het ontwikkelen van doelgerichte vaardigheden, afgestemd op de mogelijkheden van het individu en de (continue veranderende) context staat voor mij centraal”.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fysiotherapeuten.
 • Ruim 85 cursussen
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang