Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over CME-Online. Wanneer uw vraag er niet bij staat, bel ons dan op 030-26 44 100, we helpen u graag. Of mail ons via het contactformulier.

Abonnementen

Om u te abonneren op CME-Online klikt u in het menu op ‘abonneren’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het getoonde formulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Bel ons op 030- 26 44 100, we helpen u graag.

Uiterlijk twee werkdagen nadat wij uw inschrijfformulier hebben ontvangen, krijgt u van ons een e-mail met daarin uw persoonlijke inloggegevens. U kunt dan meteen aan de slag.
Nog sneller beginnen? Bel ons gerust op kantoortijden op 030-26 44 100, we helpen u graag!

Een abonnement voor de fysiotherapeut kost € 599,- per jaar. U kunt hiermee 30 punten behalen.

Opzeggen kan, met inachtneming van de opzegtermijn, per mail naar: info@cme-online.nl. De opzegtermijn is tenminste een maand voor afloop van uw abonnementsjaar. Graag onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een bevestiging.

U kunt ook opzeggen door via de website uw gegevens door te geven.

Accreditatie

Wanneer u een cursus met een voldoende percentage hebt afgerond, geeft CME-Online de behaalde punten door aan het KNGF. Dit gebeurt maandelijks. U kunt zelf uw punten doorgeven aan het Keurmerk Fysiotherapie.

De cursussen voor fysiotherapeuten zijn geaccrediteerd door het KNGF en het Keurmerk Fysiotherapie. De cursussen voor ouderengeneeskunde die ook toegankelijk zijn binnen het abonnement voor fysiotherapeuten zijn geaccrediteerd door het cluster ABC1 voor de specialist ouderengeneeskunde. Voor deze cursussen kunnen fysiotherapeuten geen accreditatiepunten krijgen. Een deel van de cursussen is ook geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Dit staat in het cursusoverzicht met de tekst 'CN' achter deze cursussen aangeven. Het cijfer geeft aan voor hoeveel punten deze cursussen door ClaudicatioNet zijn geaccrediteerd. Om deze punten na het afronden van de cursus te ontvangen moet de cursist het certificaat aanbieden bij ClaudicatioNet.

Cursussen

Met een abonnement op CME-Online voor fysiotherapeuten hebt u toegang tot de cursussen voor fysiotherapeuten. Bovendien heeft u toegang tot het pakket voor de specialist ouderengeneeskunde, geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Deze cursussen zijn voor u niet geaccrediteerd maar u kunt ze ter informatie wel volgen of als naslagwerk gebruiken. U kunt ze bijvoorbeeld in PDF-formaat printen.

Er zijn cursussen van één tot vijf punten. Dit komt overeen met een studieduur van respectievelijk één tot vijf uur.

Als u voor de kennistoets van de cursus een te lage score haalt, kunt u de cursus opnieuw maken.

Bij de cursussen voor fysiotherapeuten en specialisten ouderengeneeskunde is een minimumscore van 60% vereist om de cursus met succes af te ronden. Voor de cursussen van de fysiotherapeut krijgt u hiervoor dan ook accreditatiepunten. Voor de cursussen uit het pakket ouderengeneeskunde krijgt u geen accreditatiepunten.

Met dit abonnement kunt u maximaal 30 punten per abonnementsjaar behalen.

Het cursuspakket is dynamisch. Dat wil zeggen dat er voortdurend nieuwe cursussen bij komen. Daarnaast worden bestaande cursussen geactualiseerd zodat ook deze hun waarde behouden.

Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor u beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).
Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video ziet u dat in het grijs ‘HD’ staat. Als u hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kunt u de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is uw computer niet in staat HD af te spelen. U kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

Demonstratie

Onze specialist op uw vakgebied komt graag bij u langs voor een demonstratie. Bel om een afspraak te maken met 030-26 44 100.

Beeldbank

De Beeldbank is toegankelijk voor abonnees van CME-Online. Een abonnement kost € 599,- per jaar. Abonnees kunnen voor dit bedrag gedurende een jaar voor 30 accreditatiepunten cursussen bij ons volgen én onbeperkt films bekijken uit de Beeldbank.

De films zijn ontwikkeld en geschikt voor alle fysiotherapeuten. De onderwerpen variëren van basisonderzoeken tot meer complexe specifieke tests. Ze zijn daarmee geschikt voor beginnende en ervaren fysiotherapeuten maar ook voor stagiair(e)s.

Ja, CME-Online heeft in samenwerking met Zorggroep Almere een reeks instructiefilms ontwikkeld over klinimetrie voor de fysiotherapeut.

 

 

CME-Online heeft deze films ontwikkeld in samenwerking met Zorggroep Almere. Bij de ontwikkeling van de films is een groot aantal ervaren fysiotherapeuten betrokken geweest.

Ja, dat kan. Klik daarvoor op Beeldbank links in het menu. Daar kunt u de trailer bekijken van de Beeldbank. Meer zien? Bel 030-26 44 100 om een afspraak te maken met een van onze nascholingsadviseurs!

Registers

De cursussen voor fysiotherapeuten worden ontwikkeld voor de algemeen fysiotherapeut. Afhankelijk van het onderwerp wordt ook accreditatie aangevraagd voor andere registers. U kunt zien voor welke register een cursus is geaccrediteerd door de cursustitel aan te klikken. Dan verschijnt de algemene cursusinformatie waarbij wordt vermeld voor hoeveel punten en voor welk(e) register(s) de cursus is geaccrediteerd.

Werkwijze

Ja, CME-Online werkt ook goed op een iPad.

De cursussen van CME-Online worden ontwikkeld in samenwerking met inhoudsdeskundigen die zelf in de praktijk werkzaam zijn of dit wordt toegevoegd door anderen. De klinimetrie en de behandeling door de fysiotherapeut komen in de cursussen dan ook uitgebreid aan bod. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal zoals foto's en filmpjes. Ook wordt in elke cursus casuïstiek toegevoegd waarbij het klinisch redeneren aan bod komt.