Cursusinformatie

Het torque gevaar

Informatie: 

Het optimaal functioneren van de mond is van wezenlijk belang voor het functioneren van het individu in de westerse maatschappij. Orthodontie biedt daarin de mogelijkheid om zowel het aangezicht alsook het kauwstelsel naar onze maatstaven te perfectioneren. Het is daarom des te frustrerender als na jaren relaps optreedt, die niet zelden gepaard gaat met gingivarecessies. Is de angst voor verlies van gebitselementen dan ongegrond? Onderincisieven vertonen regelmatig jaren na orthodontie recessies. Een ‘helikopterstand’ is dan een veel voorkomend euvel. Hoe gaan we hiermee om en wat doen we eraan? Dat is de vraag die Guido Rhemrev uitgebreid beantwoordt tijdens de cursus ‘Het torque gevaar’. 

Preview video: 

  7 februari 2021
  Leerdoelen: 

  Na het volgen van deze cursus:

  • weet u dat het torque gevaar kan leiden tot verlies van gebitselementen
  • bent u bekend met de primaire en secundaire risicofactoren van recessies
  • weet u wat de ‘helikopterstand’ is
  • kent u het verschil tussen milde, matige of ernstige overtorque
  • bent u alert op elementen die buiten de genetische boog staan
  • kunt u uw patiënt gedegen informeren over problemen tijdens of na orthodontisch behandelen
  • weet u wanneer u uw patiënt moet doorverwijzen
  Docent: 

  G. Rhemrev MSc

  Guido Rhemrev studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1992 tot 1998.  Na 3 jaar algemene praktijk in Nederland en Italië volgde hij vanaf  2001 de drie jarige Masters opleiding in de parodontologie aan het Acta. In 2006 is hij erkend door de NVvP als tandarts-parodontoloog en het jaar daarop in 2007 erkend als implantoloog door de NVOI.

  Hij is sinds 2004 werkzaam op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam; hier worden multidisciplinair patiënten behandeld op het gebied van de parodontologie, implantologie restauratieve tandheelkunde, endodontologie, gnathologie en MKA chirurgie. Daarnaast is hij werkzaam als docent. Zijn voornaamste interesse ligt in de parodontale plastische microchirurgie waarover hij veelvuldig heeft gepubliceerd.

  Bel onze studieadviseurs
  (030) 26 44 100

  maandag 08:30–17:00
  dinsdag 08:30–17:00
  woensdag 08:30–17:00
  donderdag 08:30–17:00
  vrijdag 08:30–17:00