Restauratieve overwegingen op elementniveau

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor mondhygiënisten.
 • Ruim 40 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Op ieder device

In de praktijk zijn we dagelijks bezig om keuzes te maken voor en met onze patiënten om hun dentitie zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden. Door preventief de juiste stappen te zetten willen we voorkomen dat restauratief ingrijpen nodig is. Aan de andere kant zijn restauratieve overwegingen nodig om duurzaamheid te waarborgen.

Wanneer, waarom en hoe is restauratief ingrijpen wenselijk? Het is hierbij van belang om zowel op gebitsniveau als op elementniveau de juiste diagnose en indicatie te kunnen stellen. In deze cursus wordt op elementniveau onderbouwing gegeven wanneer we goed zouden doen aan het realiseren van een indirecte restauratie. En dus ook wanneer niet.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • heeft u meer inzicht in de invloed van de grootte van een restauratie, endodontische behandeling en slijtage op de integriteit van een element;
 • kunt u een gefundeerde overweging maken wanneer op elementniveau een directe restauratie of indirecte restauratie is geïndiceerd;
 • weet u de voordelen van een partiële keramische restauratie ten opzichte van een conventionele (volledige) keramische restauratie.

Docent

 • drs. Maarten Bekkers

  Maarten is afgestudeerd in 2008 aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na zijn afstuderen werkte hij in verschillende praktijken en volgde veel nascholing op het gebied van de restauratieve en esthetische tandheelkunde. Sinds 2015 is Maarten erkend als specialist Restauratief Tandarts (NVVRT) & Prosthodontist (EPA). 

  In 2015 lanceerde hij zijn tandheelkundig behandelconcept 'gaaf.care'. Deze werkwijze biedt hulpmiddelen, zoals roadmaps, beslisbomen en checklists, om complexe casussen in de restauratieve en esthetische tandheelkunde op gestructureerde wijze voorspelbaar, tandweefselbesparend en duurzaam te kunnen plannen en uitvoeren. Kwalitatief hoogstaande tandheelkunde en duidelijke communicatie staan daarbij centraal. Daarnaast verzorgt gaaf.education nascholing op het gebied van restauratieve en esthetische tandheelkunde en het toepassen van het gaaf.care concept. Zie www.gaaf.care voor meer informatie.

  Maarten is zelf werkzaam bij Tandheelkundig Centrum Parijsch te Culemborg, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met uitgebreide restauratieve en esthetische uitdagingen, maar ook implantologie en (parodontale esthetische) chirurgie.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor mondhygiënisten.
 • Ruim 40 cursussen
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang