Specialist ouderengeneeskunde

Het gemak van online nascholen

De afgelopen jaren is de werkdruk aanzienlijk toegenomen. Het volgen van groepsnascholing op locatie wordt hierdoor steeds moeilijker in te plannen. Bovendien zijn er naast de kosten voor een dergelijke nascholing ook nog eens de kosten die u maakt voor vervanging. Met een abonnement op CME-Online heeft u 24/7 toegang tot een ruim en gevarieerd pakket aan cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. U kunt dit overal doen, thuis, op het werk of onderweg, op uw eigen PC, laptop en zelfs op de tablet. Met de nascholing van CME-Online komt u heel voordelig en gemakkelijk aan uw accreditatiepunten.

Cursuspakket

De cursussen in het pakket voor de specialist ouderengeneeskunde worden ontwikkeld in samenwerking met experts die veelal zelf werkzaam zijn in het verpleeghuis. De makers van de cursussen zijn daarom niet alleen inhoudelijk op de hoogte maar ook vertrouwd met de dagelijkse praktijk. Het cursuspakket wordt voortdurend aangevuld met nieuwe onderwerpen.

Binnen het cursuspakket ‘ouderengeneeskunde’ vindt u onder andere:

  • Typisch ouderengeneeskundige en verpleeghuisonderwerpen, zoals dementie, diabetes, incontinentie, pijn, palliatieve cursussen
  • Beroepsgerelateerde onderwerpen: management, recht, vergaderen etc.
  • ‘Kleine’ onderwerpen, waarvoor u niet de deur uit wilt, maar waarvan u wel op de hoogte moet zijn, zoals alcoholproblematiek, hiv, reumatoïde artritis, PMR en AT 


Het abonnement geeft u bovendien toegang tot de cursussen voor apothekers. Deze zijn door de KNMP geaccrediteerd: hier kunt u weliswaar geen accreditatiepunten mee behalen, maar u kunt deze cursussen uit interesse volgen of als naslagwerk gebruiken.

Het pakket bevat steeds nieuwe onderwerpen en is direct bruikbaar in de praktijk!

Accreditatie

De cursussen onder het tabblad Ouderengeneeskunde zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Het aantal nascholingsuren staat in het cursusoverzicht bij iedere cursus vermeld. Het aantal nascholingsuren komt overeen met het aantal accreditatiepunten. Iedere cursus bestaat uit een of meer modules en een eindtoets. De accreditatiepunten voor een cursus worden pas toegekend als zowel de modules als de eindtoets succesvol zijn afgerond.

accreditatie

Abonneren

Met het abonnement Specialist Ouderengeneeskunde kunt u met het cursusaanbod 25 accreditatiepunten per abonnementsjaar behalen. Een abonnement kost € 699,- per jaar.

Een abonnement voor alle AIOS ouderengeneeskunde 

Sinds 1 mei 2016 hebben alle AIOS ouderengeneeskunde die in opleiding zijn bij GERION, het LUMC en VOSON, een abonnement op het cursuspakket ouderengeneeskunde van CME-Online. Wij zijn zeer vereerd dat de opleidingen voor ons pakket hebben gekozen.

Zo kunnen niet alleen de gevestigde specialisten ouderengeneeskunde, maar ook de komende generatie specialisten ouderengeneeskunde gebruikmaken van de kwalitatief hoge nascholing van CME-Online. Het collectieve abonnement is mogelijk gemaakt door de werkgever van de AIOS, de SBOH.

CME-Online ook voor verpleegkundig specialisten

CME-Online is ook geaccrediteerd voor verpleegkundig specialisten door het verpleegkundig specialistenregister (VSR) van de V&VN. Een abonnement 'CME-Online - verpleegkundig specialist' kost € 599,- per jaar. Hiervoor kan de verpleegkundig specialist 20 punten per jaar behalen. Voor het behalen van de punten is er keus uit rond de 45 cursussen. Bovendien geeft het abonnement toegang tot de cursussen voor apothekers. Deze zijn niet voor de verpleegkundig specialist geaccrediteerd, maar als naslagwerk voor medicatie en farmaceutische adviezen te gebruiken. 

Klik hier voor het cursusoverzicht voor verpleegkundig specialisten. 

E-WISE

CME-Online is een product van E-WISE. Met ruim 50.000 cursisten en 500.000 gevolgde cursussen is E-WISE specialist en marktleider in online geaccrediteerde nascholingsproducten. 

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00

Partners