Cursusinformatie

Digitale mondfotografie

Informatie: 

Hoe legt u voor uzelf en voor uw patiënten de resultaten van uw behandeling vast? Hoe meet en toont u de kwaliteit van uw handelen? Goede foto’s zijn hiervoor een bruikbaar middel. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor andere doeleinden zoals opname in het patiëntendossier, intercollegiaal overleg en het geven van presentaties, maar ook om patiënten de mogelijkheden van een behandeling te laten zien.

Een ander groot voordeel is de communicatie met de tandtechnicus. Foto’s van het eindresultaat maken het mogelijk om kritisch te kijken naar het behaalde resultaat. Is de oppervlaktestructuur juist, zijn de transparanties en verkleuringen op de juiste plek aangebracht waardoor de kroon niet opvalt tussen de natuurlijke elementen? 
In deze cursus wordt uiteengezet welke materialen nodig zijn om tot reproduceerbare goede series foto’s te komen. De verschillende casussen moeten ervoor zorgen dat de juiste keuze bij aanschaf van apparatuur wordt gemaakt. De benodigde apparatuur en hoe hiermee te werken worden beschreven. Dit alles zal ertoe leiden dat de cursist de basisapparatuur heeft gekozen en de technieken beheerst die hem of haar helpen goede foto’s te maken.

 

1 november 2020
Leerdoelen: 
  • Weten hoe een goede fotoset samen te stellen om mondfoto’s te maken;

  • weten of hulpmiddelen voldoen om goed mondfoto’s te kunnen maken;

  • zelfstandig een camera kunnen instellen voor mondfotografie;

  • geschikte mondfoto’s kunnen maken;

  • kunnen beoordelen of een mondfoto goed gemaakt is;

  • reproduceerbaar kunnen werken;

  • weten wat er aan instellingen moet worden veranderd als de foto niet juist is.
Docent: 

D. van Oort
Daan van Oort (1973) is specialist kroon- en brugwerk sinds 2000 en winnaar van de van Hamond prijs in datzelfde jaar aan het IVT. Na 20 jaar veel ervaring op te hebben gedaan in de tandtechniek, opleidingen in Nederland, België en Thailand van tandtechnici te hebben georganiseerd en leiding te hebben gegeven aan 4Dental CAM en 4Dental Arnhem, houdt hij zich nu bezig met diverse projecten in de tandheelkundige branche. In 2007 heeft hij zijn avondstudie fotografie afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij is nu een bekend spreker over digitale mond- en gelaatsfotografie in Nederland en België na het schrijven van het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp (Digitale mondfotografie - “een praktische handleiding").

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00