Cursusinformatie

Glasvezel en composiet

Informatie: 

Glasvezelrestauraties (FRC’s) zijn uit de hedendaagse tandheelkunde niet meer weg te denken. Ze kunnen een prachtig alternatief zijn voor implantologie of conventioneel kroon- en brugwerk. Het kan een patiënt helpen en motiveren; het kan voor hem/haar de perfecte overbrugging zijn naar iets anders.  Glasvezelrestauraties kunnen ook een permanente oplossing zijn met als kenmerken minimaal invasief, reparabel en esthetisch. In deze cursus bespreken we de materiaaleigenschappen van glasvezel en hoe en wanneer u als tandarts glasvezel kan inzetten. Ook het ontwerp van de restauratie en de preperatie komen aan bod. We sluiten de cursus af met een hands-on demo.

Preview video: 

8 juli 2021
Leerdoelen: 

De cursist kan na het volgen van deze cursus:

• de materiaaleigenschappen van glasvezel benoemen
• op basis van materiaalkennis een verantwoorde keuze kunnen maken wanneer een glasvezelversterkte restauratie te vervaardigen
• op de juiste manier ontwerpen en prepareren van een glasvezelversterkte restauratie
• de restauratie vervaardigen (directe methode)
• de restauratie cementeren (indirecte methode)

Docent: 

drs. A. van den Akker

Arend van den Akker heeft tandheelkunde gestudeerd in  Amsterdam. Hij startte in 1986 als tandarts in Alphen aan den Rijn, en stapte in 2009 over naar tandheelkundig centrum Vitalis, ook in Alphen. Hij is auteur van tijdschriftartikelen en van een boek voor assistenten, en geeft onderwijs aan tandartsen over moderne technieken zoals CEREC en glasvezelrestauraties. Hij is oprichter van de Academia Aesthetica, een masterclass esthetische tandheelkunde.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00