Cursusinformatie

Diagnostiek van gingivale recessies

Informatie: 

De natuurlijke aantrekkingskracht van een gezicht, in het bijzonder bij lachen of glimlachen, ontstaat door de wisselwerking tussen lippen, tanden en parodontium. Patiënten hebben vaak verschillende afwijkingen van de gingiva zoals een tekort aan weefsel rond één of meer tanden, een asymmetrische gingiva of juist een teveel aan gingiva, die een serieus esthetisch probleem voor een patiënt kunnen vormen, vooral als hij of zij lacht. Iedere afwijking van de ideale vorm verandert de perceptie van de patiënt van de eigen aantrekkelijkheid, en kan in bepaalde gevallen tot ernstige psychologische problemen leiden.

Het doel van esthetische tandheelkunde is ervoor te zorgen dat patiënten rond hun gebit gezonde weke weefsels hebben, en een natuurlijk ogende symmetrie en balans tussen de roze en witte esthetische factoren bij een natuurlijk ogende lach. Zo’n harmonie is niet alleen belangrijk gezien vanuit een tandheelkundig oogpunt, maar is even belangrijk voor het geluk en de zelfwaardering van iedere patiënt.

Deze cursus geeft de algemeen practicus achtergrondinformatie over de systematische diagnostiek, risicobepaling, planning van de behandeling en een correct toepassen van specifieke behandeltechnieken voor elk specifiek probleem. 

27 april 2021
Leerdoelen: 
  • De cursist weet welke factoren een rol spelen bij de esthetiek van gezicht en gebit en is in staat de esthetiek te beoordelen
  • De cursist kan aan de hand van een diagnostische overzichtskaart een diagnose stellen en behandelplan maken
  • De cursist kent de risicofactoren voor de behandeling van recessie
Docent: 

dr. N. Lioubavina

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00