Cursusinformatie

Porseleinen facings

Informatie: 

Op televisie is bijna niemand meer te vinden met zijn eigen tanden, waardoor wit en recht de norm zijn geworden. Door deze ontwikkeling is niet alleen de vraag naar esthetische tandheelkunde toegenomen, maar zijn ook de gestelde eisen enorm toegenomen. Om altijd aan deze hoge eisen te voldoen is het belangrijk om een aantal handvatten tot je beschikking te hebben, waardoor u de levensduur, esthetiek en weefselafname onder controle heeft. Paul de Kok reikt u deze aan, om er direct de volgende dag mee aan de slag te gaan.

Preview video: 

16 september 2020
Leerdoelen: 
  • U kunt een gedegen afweging maken wat betreft de indicatie van verschillende restauratieve behandelopties om de esthetiek van iemands dentitie te verbeteren
  • U kunt de juiste voorbereidingen treffen om voorspelbaar tot een goed eindresultaat te komen met porseleinen facings
  • U kent de juiste preparatietechnieken voor porseleinen facings
  • U weet welk restauratiemateriaal het meest geschikt is voor porseleinen facings
  • U weet hoe restauratiematerialen adequaat worden voorbehandeld voor adhesieve hechting aan tandweefsels
  • U begrijpt de noodzakelijke stappen om porseleinen facings adhesief te cementeren
Docent: 

drs. P de Kok

Paul de Kok studeerde tandheelkunde op ACTA en is erkend restauratief tandarts (NVVRT) op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA), waar hij op verwijzing patiënten met restauratieve en esthetische problemen behandeld. Daarnaast is Paul als universitair docent indirecte restauratieve tandheelkunde verbonden aan de afdeling Orale Functieleer van ACTA en doet hij onderzoek bij de afdeling Materiaalkunde. Paul heeft vele Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan.

Paul de Kok is actief lid van meerdere wetenschappelijke verenigingen, waaronder de NVVRT (Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde) en de AAFP (American Academy of Fixed Prosthodontics) en hij geeft nationaal en internationaal regelmatig lezingen op zijn vakgebied.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00