Cursusinformatie

Suprastructuren op implantaten

Informatie: 

Implantaten zijn niet meer weg te denken uit de algemene praktijk. Als tandarts komt u dagelijks of wekelijks implantaten tegen, implantaten die uzelf heeft geplaatst of die de implantoloog heeft geplaatst. In deze cursus neemt drs. P. de Kok u mee in de indicaties en contra-indicaties voor het plaatsen van implantaten. De diagnostiek en behandelplanning wordt besproken. De verschillende restauratieopties komen aan bod. De cursus wordt afgesloten met demonstraties over de open lepel techniek en hoe een implantaat gedragen kroon geplaatst dient te worden. Hierin ziet u in close-up de opeenvolgende stappen van de voorbereiding tot aan de plaatsing en afwerking.

Preview video: 

25 november 2022
Leerdoelen: 

- U kunt een gedegen afweging maken wat betreft de indicatie van een implantaat gedragen restauratie
- U kunt de juiste voorbereidingen treffen om een patiënt te verwijzen naar een kaakchirurg/implantoloog
- U kunt een gedegen afweging maken voor het type restauratie op een implantaat
- U weet hoe u een implantaat moet afdrukken
- U weet hoe u een implantaat gedragen restauratie moet plaatsen

Docent: 

drs. P de Kok

Paul de Kok studeerde tandheelkunde op ACTA en is erkend restauratief tandarts (NVVRT) op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA), waar hij op verwijzing patiënten met restauratieve en esthetische problemen behandeld. Daarnaast is Paul als universitair docent indirecte restauratieve tandheelkunde verbonden aan de afdeling Orale Functieleer van ACTA en doet hij onderzoek bij de afdeling Materiaalkunde. Paul heeft vele Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan.

Paul de Kok is actief lid van meerdere wetenschappelijke verenigingen, waaronder de NVVRT (Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde) en de AAFP (American Academy of Fixed Prosthodontics) en hij geeft nationaal en internationaal regelmatig lezingen op zijn vakgebied.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00