Dentale dialogen: composiet en keramiek

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor tandartsen.
  • Ruim 55 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten

Een dagelijks dilemma in de algemene praktijk is de keuze tussen een composiet-, of een keramische restauratie. Wat is voor welke indicatie de meest duurzame, meest effectieve en minst invasieve oplossing? Opvallend genoeg is voor deze keuze nog nooit een evidence-based richtlijn ontwikkeld en lijkt deze met name gebaseerd op een ‘in my hands it works’ principe. In deze cursus gaan vier experts met elkaar het gesprek aan over hoe zij de keuze maken. Zij bespreken daarbij relevante wetenschappelijke onderzoeken en hun eigen klinische ervaringen. De te maken overwegingen wat betreft duurzaamheid, esthetiek, patiëntfactoren en functie komen aan de orde.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • hebt u uitgebreidere materiaalkennis over composiet en keramiek
  • kunt u inschatten onder welke omstandigheden composiet of keramiek de voorkeur heeft
  • een afweging maken tussen duurzaamheid, weefselbesparing en esthetiek

Docent

  • dr. P. de Kok

    Paul de Kok studeerde tandheelkunde op ACTA en is erkend restauratief tandarts (NVVRT) op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA), waar hij op verwijzing patiënten met restauratieve en esthetische problemen behandeld. Daarnaast is Paul als universitair docent indirecte restauratieve tandheelkunde verbonden aan de afdeling Orale Functieleer van ACTA en doet hij onderzoek bij de afdeling Materiaalkunde. Paul heeft vele Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan.

    Paul de Kok is actief lid van meerdere wetenschappelijke verenigingen, waaronder de NVVRT (Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde) en de AAFP (American Academy of Fixed Prosthodontics) en hij geeft nationaal en internationaal regelmatig lezingen op zijn vakgebied.

  • N. Yilmaz-Vukkink

    Nurcan Yilmaz-Vukkink heeft in het najaar van 2018 haar eigen kliniek in het hart van Enschede geopend. Dat heeft zij gedaan vanuit een behoefte en een visie. In de zomer van 2019 haalde zij haar EPA registratie (officieel erkend prosthodontist) en mag zij zichzelf officieel reconstructief tandarts noemen. Zij heeft zich namelijk in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de reconstructieve en esthetische tandheelkunde.

  • E. van der Winden

    Eric van der Winden is sinds 1979 tandtechnicus  Hij won de van Hamond-prijs in 1985 en was van 1993 tot 2001 laboratoriumhouder te Laren. Sinds 1996 is hij lid van WIlli Geller's internationale Oral Design groep. In 2001 werd hij mede oprichter van Oral Design Center Holland in Blaricum. Sinds 1989 is hij internationaal spreker en geeft hij praktijkcursussen en presentaties over restauratieve concepten en procedures met veel verschillende keramische materialen. Eric’s concept is gebaseerd op het direct werken met patiënten om een
    zo hoog mogelijk esthetisch resultaat te behalen.

  • prof. (em.) dr. J. Roeters

    Joost Roeters is emeritus hoogleraar in Integrale tandheelkunde aan het ACTA, met een accent op adhesieve en esthetische tandheelkunde alsmede de bijzondere tandheelkunde. Hij is werkzaam geweest bij de tandheelkunde opleiding aan Radboud UMC Nijmegen en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). In die hoedanigheid is hij betrokken geweest bij patiëntenbehandeling, onderzoek, studentenonderwijs en postacademiaal onderwijs, lezingen in binnen- en buitenland en het schrijven van twee boeken over esthetische tandheelkunde.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor tandartsen.
  • Ruim 55 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Keuze uit meerdere pakketten