Voeding en voedingssupplementen

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor apothekersassistenten.
  • Ruim 60 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Op ieder device

In deze cursus maak je kennis met de basisbegrippen van voeding en de diverse voedingsstoffen. Met deze basiskennis kun je de informatie over voedingssupplementen in de juiste context plaatsen. We bespreken de dagelijks benodigde voedingsstoffen en de samenstelling van gezonde voeding komt aan bod. De vitaminen, mineralen en sporenelementen worden besproken. Waar komen ze in voor en hoeveel heb je ervan nodig? Vervolgens wordt stilgestaan bij de meest bekende voedingssupplementen. Wat wordt verstaan onder de term biologische beschikbaarheid? De belangrijkste interacties (wisselwerking) tussen geneesmiddelen en voeding worden besproken.

 

Met al deze informatie ben je in staat om aan verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld zwangere vrouwen, sporters of ouderen, een goed advies over vitaminen en supplementen te geven.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus heb je basiskennis over voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en sporenelementen. Je kunt gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten over het gebruik van vitaminen, mineralen en andere supplementen, gericht op de specifieke behoefte en situatie van de cliënt.

Docent

  • drs. Marjolijn Vijverberg-Vermaas

    Marjolijn Vijverberg heeft Farmacie gestudeerd in Utrecht en is in 1992 afgestudeerd als apotheker. Ze is twaalf jaar werkzaam geweest als openbaar apotheker. Daarnaast was zij gedurende vijf jaar secretaris en lid van het dagelijks bestuur van het KNMP Departement Utrecht. Sinds enkele jaren is zij vanuit haar eigen bedrijf FarmAparte werkzaam als auteur van schriftelijke geaccrediteerde nascholingen voor apothekers en apothekersassistenten. Daarnaast schrijft ze voor diverse medisch farmaceutische uitgevers teksten op het gebied van voorlichting over medische aandoeningen en geneesmiddelen.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor apothekersassistenten.
  • Ruim 60 cursussen
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang