Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over CME-Online. Wanneer uw vraag er niet bij staat, bel ons dan op 030-26 44 100, we helpen u graag. Of mail ons via het contactformulier.

Abonnementen

Om u te abonneren op CME-Online klikt u in het menu op ‘abonneren’. Volg vervolgens de aanwijzingen op het getoonde formulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Bel ons op 030- 26 44 100, we helpen u graag.

Wanneer u op werkdagen voor 17.00 uur uw getekende inschrijving stuurt, mailt of faxt wordt uw abonnement nog diezelfde dag geactiveerd. Nog sneller beginnen? Bel ons gerust op kantoortijden op 030-26 44 100, we helpen u graag!

Dit verschilt per abonnementsvorm. Neemt u het apothekersabonnement, waarmee u alleen zelf naschoolt, dan bedragen de kosten € 799,- ex. btw, inclusief de opleiding Medicatiebeoordeling. Wilt u alleen uw assistenten na laten scholen, dan kost dit € 995,-. Het Apotheek Combipakket biedt nascholing aan 1 apotheker en alle assistenten, en kost € 1.694,-. Wilt u ook de farmaceutisch consulent laten nascholen dan kunt u dit combineren in het apotheek Combi Plus abonnement. Hiermee kan 1 apotheker, de assistenten en 1 farmaceutisch consulent nascholen voor €1.995,-.

Opzeggen kan, met inachtneming van de opzegtermijn, per mail naar: info@cme-online.nl. De opzegtermijn is tenminste een maand voor afloop van uw abonnementsjaar. Graag onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een bevestiging.

U kunt ook opzeggen door via de website uw gegevens door te geven.

Accreditatie

De cursussen in dit pakket zijn geaccrediteerd door de KNMP, de KNMG, Verenso en KABIZ.

Er is een minimumscore vereist van 75% om accreditatie aan te kunnen vragen. Heeft u een cursus niet in één keer gehaald? Dan kunt u hem gewoon opnieuw doen.

Ja, CME-Online geeft automatisch de behaalde punten door aan het GAIA-systeem op het moment dat een cursus met een voldoende percentage is afgerond.

Cursussen

Heeft u problemen met het afspelen van de video’s in de cursus. Hieronder staan de meest gebruikte oplossingen:

Werkt de video niet op uw PC? Controleer of ze wel afspelen op een andere computer, smartphone of tablet. Als dit het geval is dan ligt het aan uw computer of netwerk.
Ziet u geen video? Misschien is in uw bedrijfsnetwerk het afspelen van video’s (Vimeo of Youtube) geblokkeerd. Neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder.
Haperende video? Gebruik het tandwieltje, rechtsonder in het scherm van de video, om de download-snelheid aan te passen.
Ziet u een zwart scherm met een melding? De video’s worden regelmatig door ons gecheckt. Toch kan het zijn dat de video heel recentelijk door Youtube is verplaatst of verwijderd.

Met een abonnement op CME-Online heeft u toegang tot de cursussen voor apothekers, geaccrediteerd door de KNMP. Daarnaast heeft u toegang tot de cursussen voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde.

De studiebelasting van de cursussen wordt geschat op 1,5 tot 2 uur per cursus. Het aantal punten waarvoor een cursus geaccrediteerd is, is een indicatie voor de studiebelasting in uren.

Als u voor de kennistoets van de cursus een te lage score haalt, kunt u de cursus opnieuw maken.

U krijgt punten voor alle cursussen die door de KNMP zijn geaccrediteerd. De cursussen voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde kunt u uiteraard volgen, u krijgt hier alleen geen punten voor.

Met dit abonnement, inclusief Medicatiebeoordeling, kunt u 24 punten halen per abonnementsjaar. Na het behalen van de 24 punten blijven de cursussen onbeperkt toegankelijk als naslagwerk.

Wanneer de ontwikkeling van invloed is op het beleid van de apotheker, zal dit worden aangepast.

Het cursuspakket is dynamisch. Dat wil zeggen dat er gedurende het jaar nieuwe cursussen bijkomen. Daanaast worden bestaande cursussen geactualiseerd zodat ook deze gevolgd kunnen blijven worden.

Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor u beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).
Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video ziet u dat in het grijs ‘HD’ staat. Als u hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kunt u de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is uw computer niet in staat HD af te spelen. U kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

Medicatiebeoordeling

Als u het tabblad Medicatiebeoordeling te zien krijgt, kunt u het online gedeelte van de opleiding volgen. Dit is onderdeel van uw abonnement. De groepsnascholing door IVM kost daarnaast € 525,- (Alphega: € 425,-). Dit bedrag brengt IVM u in rekening bij aanmelding.

Als u hier klikt komt u direct op de plaats waar u zich kunt aanmelden. De nascholing van IVM kost € 525,-. IVM zal u die kosten rechtstreeks in rekening brengen.

Het online gedeelte van de opleiding Medicatiebeoordeling geeft u 24 accreditatiepunten (inclusief de eindtoets). Denkt u eraan dat u deze ruimte beschikbaar dient te hebben in uw abonnement.

Demonstratie

Onze specialist op uw vakgebied komt graag bij u langs voor een demonstratie. Bel om een afspraak te maken met 030-26 44 100.

Werkwijze

Er zijn een aantal  veranderingen doorgevoerd in het cursistenbeheer. Deze veranderingen zijn:

  • Een overzicht van uw cursisten: u kunt direct zien hoeveel licenties u nog beschikbaar heeft voor assistenten
  • Recent afgeronde cursussen: een overzicht van gevolgde cursussen door alle cursisten
  • Persoonlijke gegevens en cursusoverzicht: per cursist kunt u de gevolgde cursussen bekijken
  • Uitnodigen: u kunt eenvoudig assistenten uitnodigen als cursist. Wanneer zij de uitnodiging accepteren kunnen ze direct nascholen
  • Cursist verwijderen: wanneer een cursist niet meer werkzaam is kunt u deze loskoppelen van het abonnement
  • Met één klik kunt u een overzicht van alle afgeronde cursussen downloaden in een Excel document


In de 'handleiding cursistenbeheer' kunt u lezen hoe elk onderdeel van het cursistenbeheer werkt. Heeft u nog vragen dan kunt u ons bellen op 030 - 26 44 100 of mail naar info@cme-online.nl.  We helpen u graag!

Bekijk de handleiding cursistenbeheer.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00