Promo Z1

Blabla
/sites/default/files/styles/promo_xlg_h300/public/promo/19610557_xl.jpg?h=5b677a3c&itok=lSFvwDFA

Opleiding Medicatiebeoordeling i.s.m. het IVM

Bij CME-Online kunt u de opleiding Medicatiebeoordeling volgen, die wij aanbieden in samenwerking met het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). De opleiding is geaccrediteerd door de KNMP en is erkend door de zorgverzekeraars. Het online-gedeelte van de opleiding kunt u bij CME-Online volgen, inclusief de eindtoets. Het IVM verzorgt twee dagen groepsnascholing in het midden van het land. Met de totale opleiding, inclusief de groepsnascholing, behaalt u 36 accreditatiepunten. Bij veelgestelde vragen vindt u meer over kosten en aanmelding.

Inhoud opleiding Medicatiebeoordeling

U start met drie online nascholingen in CME-Online: 'Hoe kunt u de medicatieveiligheid verbeteren?', 'Medicatiebeoordelingen en labwaarden bij medicatiegebruik' en 'Polyfarmacie bij ouderen'. Als u die met succes heeft afgerond en de certificaten heeft behaald, kunt u hiermee doorgaan naar de groepsnascholing van het IVM. Voor dag twee van het IVM doet u in ieder geval twee online cursussen ter voorbereiding: 'Effectief communiceren voor het apotheekteam' en 'Medicatiebeoordeling in de praktijk'. Bij voorkeur volgt u ook alle overige e-learningcursussen voorafgaand aan de tweede nascholingsdag.  De online eindtoets kunt u pas doen wanneer u de groepsnascholing heeft gevolgd en voor alle e-learningcursussen een certificaat heeft behaald.

Bent u apotheekhoudende huisarts, dan kunnen we u ook aanraden om te volgen:

Deze cursus is niet verplicht in de opleiding, maar versterkt uw kennis op het gebied van farmacologie. Dit komt het rendement van de eerste nascholingsdag ten goede. 

Opleiding Medicatiebeoordeling volgen? 

De opleiding Medicatiebeoordeling is onderdeel van het CME-Online Apotheker abonnement. Heeft u nog geen abonnement, dan kunt u bovenaan de website op 'Abonneren' klikken.

Om als apotheker de zorgprestatie Medicatiebeoordeling te kunnen declareren, is het nodig om de gehele opleiding te volgen en alle cursussen daarbinnen ook daadwerkelijk eenmaal af te ronden, inclusief de groepsnascholing bij het IVM. Daarna dient u ook de eindtoets met succes af te ronden. Het certificaat van eindtoets moet u kunnen overleggen aan Achmea, CZ, Menzis of Zorg en Zekerheid.

Een abonnement op CME-Online Apotheker, inclusief het e-learninggedeelte Medicatiebeoordeling, kost € 838,-. De groepsnascholing door het IVM kost € 625,-. 

U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden bij het IVM. Kring-apothekers kunnen zich hier aanmelden.

Herhalingscursus Update Medicatiebeoordeling

De herhalingscursus bestaat uit een jaarlijkse terugkomdag bij het IVM en daarna de herhalingstoets bij CME-Online.

Centraal staan de nieuwe ontwikkelingen in standaarden en richtlijnen. U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden voor de update Medicatiebeoordeling.