Medicatiebeoordeling

Opleiding Medicatiebeoordeling i.s.m. het IVM

In CME-Online kunt u de opleiding Medicatiebeoordeling volgen, die wij aanbieden in samenwerking met het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). De opleiding is geaccrediteerd door de KNMP en is erkend door de zorgverzekeraars. Het online-gedeelte van de opleiding kunt u in CME-Online volgen, inclusief de eindtoets. Het IVM verzorgt twee dagen groepsnascholing in het midden van het land. Met de totale opleiding, inclusief de groepsnascholing, behaalt u 36 accreditatiepunten. Bij veelgestelde vragen vindt u meer over kosten en aanmelding.

Inhoud opleiding Medicatiebeoordeling

De opleiding bestaat uit een aantal e-learningmodules in CME-Online, vervolgens twee dagen groepsnascholing door het IVM, gevolgd door een online eindtoets in CME-Online. Daarna kunt u jaarlijks een herhalingscursus volgen. Deze is niet verplicht.

U start met drie online nascholingen in CME-Online: 'Medicatiebeoordeling en klinisch-chemische parameters', 'Medicatieveiligheid' en 'Polyfarmacie'. Als u die met succes heeft afgerond en de certificaten heeft behaald, kunt u hiermee doorgaan naar de groepsnascholing van het IVM. Voor dag twee van het IVM doet u in ieder geval twee online cursussen ter voorbereiding: 'Communicatieknelpunten bij medicatiebeoordeling' en 'Medicatiebeoordeling in de praktijk'. Bij voorkeur volgt u ook alle overige e-learningcursussen voorafgaand aan de tweede nascholingsdag.  De online eindtoets kunt u pas doen wanneer u de groepsnascholing heeft gevolgd en voor alle e-learningcursussen een certificaat heeft behaald.
 

Bent u apotheekhoudende huisarts, dan kunnen we u ook aanraden om te volgen:


Deze cursus is niet verplicht in de opleiding, maar versterkt uw kennis op het gebied van farmacologie. Dit komt het rendement van de eerste nascholingsdag ten goede. 

Opleiding Medicatiebeoordeling volgen? 

De opleiding Medicatiebeoordeling is onderdeel van het CME-Online Apotheker abonnement. Heeft u nog geen abonnement, dan kunt u bovenaan de website op 'Abonneren' klikken.

Om als apotheker de zorgprestatie Medicatiebeoordeling te kunnen declareren, is het nodig om de gehele opleiding te volgen en alle cursussen daarbinnen ook daadwerkelijk eenmaal af te ronden, inclusief de groepsnascholing bij het IVM. Daarna dient u ook de eindtoets met succes af te ronden. Het certificaat van eindtoets moet u kunnen overleggen aan Achmea, CZ, Menzis of Zorg en Zekerheid.

Een abonnement op CME-Online Apotheker, inclusief het e-learninggedeelte Medicatiebeoordeling, kost € 799,-. De groepsnascholing door het IVM kost € 595,-. 

U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden bij het IVM. Kring-apothekers kunnen zich hier aanmelden.

Herhalingscursus Update Medicatiebeoordeling

De herhalingscursus bestaat uit een jaarlijkse terugkomdag bij het IVM en daarna de herhalingstoets bij CME-Online.

Centraal staan de nieuwe ontwikkelingen in standaarden en richtlijnen. 

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00