Cursusinformatie

Esthetiek in en rond de mond: Botox en fillers

Informatie: 

Een mooie glimlach springt meteen in het oog. Maar hoe zorgt u voor die mooie glimlach? Prof. dr. F. Abbas bespreekt in deze cursus hoe u een esthetische wens kunt analyseren en deze kunt omzetten een in goed behandelplan dat leidt tot het gewenste resultaat. Daarbij is een multidisciplinaire aanpak van belang. Zo kunnen fillers of een botoxbehandeling ook bijdragen aan een mooiere glimlach. Daarover praat drs. T.G.J Van Eijk u bij.

27 februari 2022
Leerdoelen: 
  • Intra-oraal de afwijkingen kunnen benoemen die leiden tot een onbevredigende glimlach
  • Deze intra-orale factoren in relatie te kunnen zien met de peri-orale en faciale factoren
  • Kennis van de therapeutische mogelijkheden ter verbetering van de esthetiek van de dentitie en de rol daarin vanuit de parodontologie, implantologie, orthodontie en de restauratieve tandheelkunde 
  • Peri-orale afwijkingen en verouderingsaspecten kunnen benoemen
  • Kennis van therapeutische mogelijkheden voor esthetische verbetering van de peri-orale weefsels met behulp van Botox en Fillers
Docent: 

prof. dr. F. Abbas

Frank Abbas is gasthoogleraar parodontologie aan Rijksuniversiteit Groningen bij het centrum voor tandheelkunde en mondzorgkunde van het UMCG en decaan a.i. van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (UvA en VU).

drs. T.G.J Van Eijk

Drs. T.G.J. (Tom) van Eijk volgde zijn opleiding tot arts aan de Universiteit van Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam, in het Academisch Medisch Centrum. Tijdens zijn studie deed hij onderzoek op de afdeling Experimentele Chirurgie naar de natuurkundige eigenschappen van bio-materialen. Op de afdeling Plastische Chirurgie was hij betrokken bij het onderzoek naar de erfelijkheid van huidaandoeningen. Uitgebreide chirurgische ervaring deed hij op bij de afdeling Cardio-Thoracale (hart-) Chirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Daarna was hij gedurende drie jaar verbonden aan de afdeling Plastische Chirurgie in het Amsterdamse Slotervaart ziekenhuis. In deze periode werd hij getraind op het gebied van cosmetische chirurgie en werd zijn interesse in de mogelijkheden van de injectables zoals Botox en fillers gewekt.

In vijftien jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld tot internationaal toonaangevend op het gebied van injectables. Hij bedacht voor Restylane de revolutionaire ‘Fern Pattern techniek‘ en geeft over deze en andere innovatieve technieken workshops aan collega artsen over de gehele wereld. Over de technisch-mechanische mogelijkheden van hyaluronzuur schreef hij twee wetenschappelijke artikelen (Fern Pattern Technique en Lip Tenting Technique) die verschenen in het tijdschrift ‘Journal of Drugs in Dermatology’ in New York. Sinds de oprichting van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) is Tom van Eijk hieraan verbonden en actief als CRKBO geregistreerd opleider van cosmetisch (tand-)artsen.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00