Assisteren bij endodontische behandelingen

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor tandartsassistenten.
 • Ruim 30 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

In deze cursus leer je alles wat je moet weten over het assisteren bij een endodontische behandeling. Ilse Bouma en Sandra van Kammen leggen in deze cursus uit welke instrumenten je hiervoor moet klaarleggen en wat voor materiaal er nodig is. Ilse is tandarts en Sandra tandartsassistent, samen laten zij zien hoe een endodontische behandeling eruit ziet en hoe jij als assistent het beste kunt ondersteunen. Daarnaast wordt er verteld wat er tijdens of na een endodontische behandeling genoteerd moet worden in het patiëntendossier.

Na deze cursus heb je alle basisinformatie om te kunnen assisteren bij een endodontische behandeling!

Let op! Het is belangrijk dat je altijd goede afspraken maakt met jouw eigen behandelaar. Elke tandarts heeft zijn eigen routine/methode. Bespreek voor de behandeling goed af wat jouw rol gaat zijn en of er nog bijzondere wensen zijn voor het klaarleggen van het instrumentarium en het materiaal.

Preview

Leerdoelen

n.t.b.

Docent

 • I. Bouma

  Ilse Bouma is in 2003 afgestudeerd als tandarts in Groningen. Sinds 2007 heeft zij samen met een collega en tevens vriendin een eigen tandartspraktijk in Ureterp in Friesland. Ilse is algemeen practicus en daarnaast heeft zij grote affiniteit met de endodontologie. Een groot deel van de werkdag besteed zij aan het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Collega-tandartsen kunnen naar haar verwijzen voor endodontische behandelingen.

  Naast haar eigen praktijk is zij ook werkzaam op het CBT in het ziekenhuis van Drachten en behandelt daar patiënten op verwijzing voor het uitvoeren van endodontische behandelingen.

 • S. van Kammen-Hogeveen

  Sandra van Kammen is al 23 jaar werkzaam als preventie-assistente in de tandheelkunde. Zij heeft gewerkt in verschillende algemene praktijken en op de afdeling orthodontie in het UMCG. Inmiddels werkt Sandra 9 jaar bij Tandartspraktijk Ureterp. Daarnaast is zij jurylid bij Worldskills Netherlands, waarbij vmbo-leerlingen en mbo-studenten strijden om de beste te worden in hun vakgebied, en in dit geval; beste tandartsassistent van Nederland. Ook is Sandra tijdelijk 1 middag ik de week instructeur bij de praktijklessen op de opleiding voor tandartsassistent.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor tandartsassistenten.
 • Ruim 30 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten