Medicatiebeoordeling in de praktijk

Informatie

In deze cursus leert u het uitvoeren van medicatiebeoordelingen bij een aantal oefen-/proefpatiënten. Het oefenen van de medicatiebeoordeling draagt bij aan meer inhoudelijke kennis en een betere kwaliteit van het doen van medicatiebeoordelingen. Als apotheker leert u hierdoor sneller een overzicht te krijgen van de medicatie en indicaties.

Het belangrijkste doel van deze cursus is het uitgebreid oefenen met de farmacotherapeutische analyse, stap 2 van de STRIP.

N.B.: In deze cursus baseren we ons voor de papieren casussen op NHG-Standaarden. Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor afwijken of voor andere standaarden. Een van de belangrijkste punten van medicatiebeoordeling is af te stemmen met drie partijen: de apotheker, de huisarts en de patiënt.

CanMEDS

Farmaceutisch handelen 60%
Communicatie 20%
Samenwerking 20%

StiPCO-subsidie

Als u deze cursus met goed gevolg afrondt, dan verdient u daarmee 1 StiPCO-punt ter waarde van €50.
Op de site van de KNMP vindt u alle informatie hierover.

Preview

 

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • kunt u sneller een farmacotherapeutische analyse uitvoeren
  • kunt u de START/STOPP-criteria gebruiken in de praktijk

Docent

  • M. Marinka van Dalfsen-Slingerland MSc

    Marinka van Dalfsen-Slingerland MSc, apotheker, Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Marinka schrijft onder andere e-learnings en geeft cursussen. Daarnaast werkt zij aan objectieve informatie over nieuwe geneesmiddelen, waaronder middelen voor diabetes mellitus type 2 en astma.