Cursusinformatie

Omgaan met antistolling in de apotheek

Informatie: 

Antistollingsmiddelen worden in de praktijk veelvuldig gebruikt voor zeer uiteenlopende indicaties. Een antistollingsmiddel kan als monotherapie worden gegeven, maar ook in combinatie met andere antistollingsmiddelen. Er komen veel verschillende combinaties van antistollingsmiddelen voor. Het is vaak lastig om in te schatten of een bepaalde combinatie van antistollingsmiddelen nu wel of niet zinvol is.
Deze cursus gaat in op het antistollingsbeleid bij veelvoorkomende aandoeningen in de eerste en tweede lijn. Ook de zin én onzin van veelvoorkomende combinaties wordt besproken.
Na het volgen van deze cursus ben je beter in staat om in een baliegesprek adviezen en voorlichting te geven aan patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken. Daarnaast kun je tijdens het aanschrijven van recepten mogelijke problemen met betrekking tot antistolling signaleren. 

Preview video: 

 

14 februari 2019
Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om in een baliegesprek adviezen en voorlichting te geven aan patiënten die antistollingsgeneesmiddelen gebruiken en om tijdens het aanschrijven van recepten mogelijke problemen met betrekking tot antistolling te signaleren. 

Auteur: 

C.F. Ebbelaar MSc

C.F. (Chiel) Ebbelaar is apotheker en docent aan de Universiteit Utrecht voor de afdeling Farmaco-epidemiologie & Klinische Farmacologie van het departement Farmaceutische Wetenschappen.

Hij houdt zich voornamelijk bezig met onderwijs op gebied van medicatiereview. Daarnaast studeert hij momenteel SUMMA, de verkorte geneeskunde-opleiding in combinatie met klinisch onderzoek. Hij combineert dit met het geven van post-academisch onderwijs, onder andere voor PAO-Farmacie, waar hij program director is van de BIG-6-farmacotherapiecyclus.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

ma 08:30–17:00
di 08:30–17:00
wo 08:30–17:00
do 08:30–17:00
vr 08:30–17:00
za 12:00–17:00
zo 12:00–17:00

Partners