Restauratieve overwegingen op elementniveau

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor mondhygienisten.
 • Ruim 40 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

In de praktijk zijn we dagelijks bezig om keuzes te maken voor en met onze patiënten om hun dentitie zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden. Door preventief de juiste stappen te zetten willen we voorkomen dat restauratief ingrijpen nodig is. Aan de andere kant zijn restauratieve overwegingen nodig om duurzaamheid te waarborgen.

Wanneer, waarom en hoe is restauratief ingrijpen wenselijk? Het is hierbij van belang om zowel op gebitsniveau als op elementniveau de juiste diagnose en indicatie te kunnen stellen. In deze cursus wordt op elementniveau onderbouwing gegeven wanneer we goed zouden doen aan het realiseren van een indirecte restauratie. En dus ook wanneer niet.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • heeft u meer inzicht in de invloed van de grootte van een restauratie, endodontische behandeling en slijtage op de integriteit van een element;
 • kunt u een gefundeerde overweging maken wanneer op elementniveau een directe restauratie of indirecte restauratie is geïndiceerd;
 • weet u de voordelen van een partiële keramische restauratie ten opzichte van een conventionele (volledige) keramische restauratie.

Docent

 • M.P.W. Bekkers

  Maarten is afgestudeerd in 2008 aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na zijn afstuderen werkte hij in verschillende praktijken en settings en volgde hij congressen, cursussen en trainingen om zich te kunnen ontwikkelen op het gebied van de restauratieve en esthetische tandheelkunde. Begin 2015 werd Maarten erkend als specialist Restauratief Tandarts (NVVRT), in september 2015 werd hij tevens op Europees niveau erkend als Prosthodontist (EPA). 

  In 2015 lanceerde hij zijn tandheelkundig behandelconcept 'gaaf.care' om complexe en/of esthetische cases op gestructureerde wijze voorspelbaar, tandweefselbesparend en duurzaam te kunnen plannen en uitvoeren. Kwalitatief hoogstaande tandheelkunde leveren en daarbij goed communiceren zijn hierbij de belangrijkste doelen. 

  Op dit moment houdt Maarten zich voornamelijk bezig met esthetische en restauratieve tandheelkunde. Daarnaast heeft hij interesse voor implantologie en parodontale esthetische chirurgie. 

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor mondhygienisten.
 • Ruim 40 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten